Szavazás
A szavazás szünetel
Eseménynaptár
Vendégkönyv

Aba város (Bogárd és Vidéke)

Aba nem hagyja hidegen az embereket, közömbös véleményt nem hallottam még róla, csak rajongót, vagy leminősítőt. Sőt, volt, hogy ugyanaz az ember állította jó példának, aki később fújt rá. Mindebből azt a következtetést vontam le magamban, hogy sokan irigykedve nézik Aba makacs, de hatásos haladását a helyi közösség által és érdekében kijelölt ösvényen. Nyilvánvalóan nem zökkenőmentes az ő útjuk sem, de - a lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség elve mentén - élnek az előre vivő lehetőségekkel. Az eredmény pedig magáért beszél.

A Sárbogárdtól mintegy 20 kilométerre lévő nagyközség most várossá avanzsált. Még 2011-ben nyújtottak be pályázatot e státuszra, de abban az évben a kormányzat úgy döntött, hogy a közigazgatási reform befejezéséig nem nyilvánít várossá új településeket. E pályázat kapott most pozitív bírálatot, néhány kiegészítést követően.

Aba 2013-as várossá válásának nemcsak szimbolikus jelentése van; a gyakorlatban azért is jelentős, mert jövőre indul az új európai uniós fejlesztési ciklus, amely 2020-ig tart, és város lévén nagyobb lehetőségek nyílnak meg az abai közösség számára.

A várossá válás kapcsán KOSSA LAJOST, Aba polgármesterét kérdeztem.További hírek


Szigorodnak a hitelfelvétel feltételei
A kormány idei utolsó ülésén döntött a körültekintő, felelős lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló rendeletről. A rendelet célja, hogy elősegítse a felelős hitelezést, mérsékelje a devizaalapú hitelekkel kapcsolatos kockázatokat és „viharállóbbá” tegye a magyarországi hitelezési rendszert.

Letilthatjuk a kéretlen reklámküldeményeket
Ha postaládánk sokszor tartalmaz névre szóló különböző cikkeket, szolgáltatásokat vételre ajánló küldeményeket, jogunkban áll letiltatni adataink kiszolgáltatását.


PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Aba Nagyközség Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2011. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2010/2011. tanév második és a 2011/2012. tanév első félévére vonatkozóan és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok részére


Közlemény
BANKI ÉS VÉGREHAJTÁSI KÁROSULTAK INFORMÁCIÓS IRODÁJA

Képzési lehetőség civil szervezetek részére

A Dunamenti Regionális Népfőiskola Közhasznú Egyesület partnerségben a Civil Szervezetek Regionális Szövetségével és az Echo Innovációs Műhellyel a TÁMOP 5.5.3 pályázat keretében komplex szervezetfejlesztési programot indít Fejér megyében nonprofit gazdálkodást folytató civil szervezetek számára. A pályázati program célkitűzéseiről és a tervezett akkreditált képzésünkről és további szolgáltatásainkról, tanácsadásainkról pályázati fórumot tartunk, melyre ezúton is tisztelettel meghívjuk.

Jelentkezzen polgárőrnek!
Az Abai Polgárőr Egyesület folyamatosan várja abai lakosok jelentkezését, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a polgárőr munkához.