A februári tanácsülésről

A februári tanácsülésről

 

Alig két hét telt el az utolsó tanácsülés óta és máris újabb 12 határozat megtárgyalása szerepelt napirenden.

A talán legvitatottabb a Köllő Levente és Márkos Csaba által beterjesztett kérés volt, amiben kérték a Csilla villa (23-as) alatti terület megvásárlását.

Egy előző tanácshatározat értelmében ennek nincs is semmi akadálya, amennyiben létezik egy hivatalos és hiteles felértékelése a területnek.

A Polgármesteri Hivatal által kért értékelés összege 15 Euró/m2 míg a vásárlók 6 Eurós felértékelést hoztak, amit később korrigáltak 10 Euróra.

Végül is a testület ezt elfogadta, azzal a pontosítással, hogy a leendő 22 szobából szűkség esetén a város rendelkezésére bocsátanak néhányat rendezvények alkalmával.

Néhány kivitelezési, illetve megvalósíthatósági terv is jóváhagyásra került: Kultúrház felújításának a terve, a Sípálya megépítésének megvalósíthatósági terve, a Körgyűrű, fakitermelő út felújítása.

Elfogadásra került a forgalomba be nem írt járművek nyilvántartásba vétele, valamint a 2007-es közbeszerzési program.

A Cerchez család magántulajdonába került a lakásuk alatti terület és Zárug Nicolae visszakapta a 13-as villa alatti területet.

Újabb mobilszolgáltató kért és kapott engedélyt antenna felszerelésre a Kossuth- kút mellett.

Egy novemberi határozat alapján taxi szolgálat létesült Borszéken. Két autó teljesít szolgálatot.

Újabb adócsökkentési kérések szerepeltek napirenden, illetve vendéglőkben és közétkeztetési egységekben dolgozók engedélyének kiadása vagy évi láttamozása.                                                                                                              

 

Farkas Aladár